مطالب پزشکی ورزشی در مورد سلامتی

جدیدترین مطالب را اینجا ببینید

مطالب پزشکی ورزشی در مورد سلامتی

جدیدترین مطالب را اینجا ببینید

  • ۰
  • ۰

خبرگزاری آریا- ماساژ گردن یکی از بخش های مهم در یک جلسه ماساژ می باشد که تکنیک های خاصی را ماسور روی این ناحیه اجرا می نماید.فرشاد فرجوند کارشناس ماساژ ورزشی و کایروپرکتیک در این مقاله در رابطه با ماساژ گردن توضیحاتی را برای شما آماده نموده است.با ما همراه باشید.

با دریافت یک جلسه ماساژ تخصصی حرفه ای احتمال کشیدن عضله را کاهش می دهد و همچنین وضعیت بدن و انعطاف پذیری را بهبود می بخشد . ماساژ گردن آرامش عمومی را در پی دارد و استرس فرد را تسکین میبخشد.

آناتومی گردن را بشناسید

این ماسور زبده ورزشی در ابتدا تاکید دارد که ماساژورهایی که ماساژ گردن را انجام می دهند حتما باید دارای مدرک ماساژ بین المللی معتبر از سازملان فنی و حرفه ای باشند و در کلاس های آموزشی ماساژ مباحث تئوری و عملی در زمینه اناتومی را فرا گرفته باشند.

ناحیه گردنی ستون فقرات هفت مهره دارد و یکی از حساس ترین و مهمترین قسمت ها در هنگام ماساژ برای ماسور هستند زیرا دو مهره اول در این ناحیه متحرک بوده و به همین دلیل فعالیت بیشتری انجام می دهند و میزان ریسک آسیب و خستگی در این ناحیه بیشتر است.همچنین استحکام و قطر مهره های در این قسمت نسبت به مهره های پشتی یا کمری کمتر است.شاید جالب باشد بدانید بین مهره ها دیسک های غضروفی وجود دارد. دیسک ها به عنوان کمک فنر عمل می کنند و انعطاف پذیری خاصی را به ستون فقرات می دهند . هنگامی که یکی از این دیسک ها کمی از موقعیت طبیعی خود در ستون فقرات خارج می شود به نوعی لغزش دیسک رخ می دهد.همچنین در قسمت گردن عضلات مهمی نظیر عضلات عمقی گردن و عضلات کناری گردن و قدامی قرار دارند که حرکات خم شدن سر به جلو و کنار را انجام می دهند.

در ناحیه گردن مهم ترین عضلات به ترتیب لیست زیر می باشند :

عضلات جناغی چنبری پستانی

طویل گردنی

راست راسی قدامی

طویل راسی

 نردبانی خلفی

 

میانی و قدامی

شناخت عضلات و همچنین عملکرد هر عضله برای هر ماسوری نیاز است و باید تکنیک های ماساژ را با فشار مناسب و جهت درست اجرا نماید.

چه زمانی به ماسور مراجعه کنید

معمولا در یک کلاس ماساژ ماسور در ابتدا یاد می گیرد که موارد درمانی را در ابتدا به پزشک معرفی نماید تا با نظر وی پروسه درمان صورت پذیرد . اگر درد گردن شما بیش از چند روز ادامه دارد و با کارهایی نظیر گرم کردن یا استراحت دادن بهتر نشده است  باید در ابتدا به پزشک یا متخصص ستون فقرات مراجعه نمایید .

در این مرحله معمولا درمانگر از شما سوالاتی مانند موارد زیر را می پرسد:

 • از چه زمانی دچار گردن درد شده اید؟

•  در چه حرکاتی گردن شما بیشتر درد می گیرد؟

علائمی غیر از درد و سفتی در گردن دارید؟

درد ، سوزن سوزن شدن ، بی حسی یا ضعف در بازوها یا سرشانه ها دارید؟

پس از سقوط یا آسیب دیدگی ورزشی درد ایجاد شده است؟

بعد از پرسش این سوالات و معاینات کامل روی گردن درمانگر چنانچه تشخیص دهد مشکل مربوط به بافت نرم شما می باشد شما را به یک ماساژور حرفه ای ارجاع می دهد و اگر مشکل مربوط بافت استخوانی باشد شما باید به یک کایروپرکتیک یا استئوپاتیست مراجعه نمایید.

 

از دیگر علائم شایع مشکلات دردهای گردنی می توان به احساس سوزن سوزن شدن یا بی حسی در ناحیه دست و یا سرشانه اشاره نمود که حتما باید توسط ماسور مورد توجه قرار گیرد. یکی دیگر از علائم شایع مشکلات گردنی اسپاسم ناحیه عضلات خلفی است و همچنین در مواردی کوتاهی عضلات قدامی است که ماساژ خیلی می تواند کمک کننده باشد.

 

علل دردهای گردن چیست؟

 

درد گردن بسیار شایع است و بیشتر ما آن را در برخی از مقاطع زندگی آن را تجربه کرده ایم.معمولا گردن درد بیشتر برای افرادی که فعالیت های یکنواخت روزانه را انجام می دهند اتفاق می افتد.برای مثال تایپیست ها یا دندان پزشک ها چون سرهایشان رو به جلو هست بیشتر دچار گردن درد هستند. ضعف های عضلانی، کشیدگی های عضلانی ناگهانی و بیش از حد، وضعیت های غلط در ایستادن، نشستن، خوابیدن و غیره می توانند عامل بروز دردهای ناحیه گردن باشند. دردهای گردن می توانند منشاء استخوانی، عضلانی و عصبی غیره داشته باشند

در پروسه درمان گردن درد از ماسور چه انتظاری باید داشته باشیم؟

فرشاد فرجوند ماساژور تیم ملی قایقرانی در مورد کارهایی که یک ماسور برای مراجعه کننده انجام می دهد گفت : اصل اول در درمان تشخیص است که توسط پزشک می بایست انجام شود و در مرحله بعد ماسور با اطلاعاتی که در دوره ماساژ کسب نموده است اقدام به اجرای تکنیک های ماساژ برای رفع گرفتگی ها و اسپاسم ها می نماید.همچنین می توان در طول پروسه درمان از حرکات کششی مناسب برای ماساژ گیرنده هم استفاده کرد.مراحل و جلسات درمان با توجه به عمق آسیب متغیر است اما معمولا ده جلسه با فاصله یک روز در میان می تواند مفید باشد.همچنین ماسور باید به ماساژ گیرنده اجرای تکنیک های کششی و تقویتی در منزل را نیز توصیه نماید.

معمولا در جلسات درمانی ماساژ گردن تکنیک های ضربه ای روی مهره ها انجام نمی شود . همچنین پوزیشن ماساژ گیرنده باید به نحوی باشد که در ریلکس ترین حالت ممکن باشد.ماسور بالای سر ماساژ گیرنده می ایستد و تکنیک ها را از قسمت بالای عضله تراپزیوس انجام میدهد

منبع : آریانیوز

 

  • ۹۸/۰۹/۰۳
  • محمد محسن شاهینی

نظرات (۰)

هیچ نظری هنوز ثبت نشده است

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
تجدید کد امنیتی